Megbízható cég tanusítvány
Magyar címer Hankook logo PointS partner logo

Gumiabroncs kereső

MÉRET: / /
GYÁRTÓK:
TÍPUS:

IDÉNY:
KERES

Motorgumi kereső

MÉRET: / /
GYÁRTÓK:
KERES

Alkatrészek

Szöveges kereső
Mezőgazdasági munkagépgumi

MÉRET: / /
GYÁRTÓK:
KERES

Tehergumi kereső

MÉRET: / /
GYÁRTÓK:
KERES

Vásárlási feltételek

Házhozszállítás futárszolgálattal, utánvétes fizetéssel.

A kiszállítás díja Magyarország egész területén belül, 1db 2400Ft, 2db-tól 1200Ft/db

 

 

Biztonságos és kényelmes szállítási és fizetési megoldás. A házhozszállítást kérheti az ország bármely településére. Fizetnie csak átvételkor kell a futárszolgálat alkalmazottjának. A futárszolgálatok hétköznap, munkaidőben szállítanak, 8-17-ig, ezért kérjük olyan címet adjon meg a szállítási adatoknál, ahol napközben Ön vagy meghatalmazottja (pl. ismerős, rokon,) át tudja venni a küldeményt. A számlát minden esetben a vevőadatoknál feltüntetett számlázási névre, címre állítjuk ki, és a gumiabroncsokkal ,alufelnikkel ,vagy más egyéb árúval együtt küldjük el Önnek. A számlázási adatokat a kiszállítást követően sajnos nem tudjuk módosítani. Téves megrendelés esetén visszaszállítási költséget is felszámolunk. Amennyiben a megrendelő hibájából nem sikerül a kézbesítés, úgy az árut visszaszállítják a telephelyünkre. A szállítási cég hibájából nem időben vagy nem kiszállított áru miatt felelőséget nem vállalunk

Házhozszállítás futárszolgálattal,előre banki átutalással

Készpénzkímélő fizetési megoldás. A megrendelés feldolgozását követően, a megadott e-mail címre vagy Fax számra elküldjük a számla másolatát. A számlán feltüntetett összeget utalja át bankszámlánkra, a számla sorszámának feltüntetésével, mert csak így tudjuk az átutalást azonosítani. Tehát a megrendelést követően ne, csak a számla másolat birtokában indítsa az átutalást. A számla ellenértékének beérkezése után futárszolgálattal szállítjuk ki Önnek a megrendelt termékeket. A házhozszállítást kérheti az ország bármely településére. A futárszolgálatok hétköznap, munkaidőben szállítanak, 8-17- ig, ezért kérjük olyan címet adjon meg a szállítási adatoknál, ahol napközben Ön vagy meghatalmazottja (pl. ismerős, rokon) át tudja venni a küldeményt. A számlát minden esetben a vevő adatoknál feltüntetett számlázási névre, címre állítjuk ki. Az eredeti számlát a gumiabroncsokkal vagy más megrendelt termékkel együtt küldjük el Önnek. Téves megrendelés esetén visszaszállítási költséget is felszámolunk. Ha az árú átvételekor valamilyen sérülést észlel az árúban ,azonnal jelezze a csomagküldőnek és a telefonos ügyfélszolgálatunkon is. . A sérülésről minden esetben jegyzőkönyvet kell készíteni a szállítóval,mert csak ebben az esetben cseréljük ki a sérült árút. Amennyiben a csomagolás sérült,és nem készült jegyzőkönyv ,úgy az ebből eredő kár az ügyfelet terheli.

 

Személyes átvétel Budapest 1047 Bem utca 2 szám alatti telephelyünkön, készpénz fizetéssel is történhet.

 A megrendelt gumiabroncsokat vagy alufelniket - amennyiben nem jelöl meg más időpontot az átvételre - a rendeléstől számított egy hétig tarjuk foglalásban, ez után a rendelést töröljük. Amennyiben a fenti határidőn belül nem tudja átvenni az árút, a rendelés fenntartása érdekében kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon.

Tisztelt Megrendelőink !

A szállítást kérhetik más címre is. Pl. munkahely, szomszéd, stb…

Kérjük csak abban az esetben rendeljék meg az árút, ha biztosan át tudják venni azt 08-17 óra között. A futárcégnek az áru átadását követően az áru mozgását, érkezését nem áll módunkban nyomon követni.

Figyelem! Hétvégi kiszállítás nincs !

Minden megrendelést követően ügyfélszolgálatunk telefonos egyeztetés céljából felveszi a kapcsolatot a megrendelővel. A telefonos egyeztetés a megrendelést követően általában 24 órán belül megtörténik. 

A megrendeléstől számított 24-48 órán belül a kiszállítást elvégezzük. Amennyiben a megrendelt áru nem áll rendelkezésünkre és nem tudjuk teljesíteni a 48 órás határidőt, időpont egyeztetéssel értesítjük kedves megrendelőinket az áru várható megérkezéséről.

A megrendelt gumiabroncsokat,alufelnit,vagy bármilyen árút a telephelyünkön is átvehetik, de minden esetben kérjük az interneten jelezni a vételi szándékot. Ebben az esetben tudjuk csak a weblapon szereplő árat garantálni.

Egyes extra méretű gumiabroncsoknál vagy alufelniknél az árak eltérhetnek a fent megadott áraktól.

Ezt ügyfél szolgálatunk előre fogja jelezni a vásárló felé.
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) (Magyar nyelvű) Bevezető rendelkezések

Az alábbi dokumentum a Gumi 4 you  Kft. által üzemeltetett internetes áruházakban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti, szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el!.

A Gumi 4 you Kft. internetes áruháza. Amennyiben igénybe veszi az oldal szolgáltatásait és cégünk internetes oldalán rendelést küld el, ezzel egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti , és elfogadja az, Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF) amely Ön és a Gumi 4 you Kft. között mint egyezség létrejött. A Gumi 4 you Kft. fenntartja a jogot, hogy előzetes egyezség és értesítés nélkül módosítsa az ÁSZF-et, és az oldalt használó felelőssége, hogy minden esetben ellenőrizze az adott, aktuálisan érvényes ÁSZF-et.

A webboltban csak 18. életévét betöltött személy vásárolhat és adhat le megrendelést. A rendelés elküldésével a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre a Gumi 4 you Kft. és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban: megrendelő) között, és a megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A megrendelő a rendelés adatait e-mailon elküldő " Megrendelés " oldalon a " Megrendelés " gomb megnyomásával fogadja el a szerződés feltételeit.

Szerződő felek azonosítása

A vásárlási szerződés a Gumi 4 you Kft. mint eladó, és a megrendelő, mint vevő között jön létre. A Gumi 4 you Kft. csak az internetes oldalain, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes katalóguson keresztül leadott rendelésekért felel.
A rendelés elfogadásához az Ön vagy cége azon adatai szükségesek, amelyeket a weblap megrendelő ürlap odalain talál. A hiányosan, hamisan vagy pontatlanul megadott adatokat nem fogadjuk el, és a rendelést elutasítjuk. Amennyiben a regisztrált adatok nem felelnek meg a valóságnak vagy ütköznek az ÁSZF valamely pontjával a rendelést indokolás nélkül töröljük. A rendelést telefonon vagy e-mailon keresztül visszaigazoljuk. A Gumi 4 you Kft. fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a regisztrált adatok helyességét.
Fenntartjuk a jogot, hogy a rendelés teljesítésétől, indoklás nélkül - a vételár kiegyenlítése előtt bármikor - elálljunk.

 

Árak

A termékek adatlapján a fizetendő ár a feltüntetett ár a termék bruttó ajánlati ára, mely a terméknek az általános listaárból internetes vásárlási kedvezménnyel csökkentett bruttó ára. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi és a rendelést jóváhagyja. A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható. A termékek adatlapján található az áthúzott (listaár) az Importőr által kiadott listaárak, csak tájékoztató jellegűek. Ezen árból kerül képzésre %-os arányosan az eladási ár. 

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak. Az Gumi 4 you  Kft. fenntartja magának az indokolás nélküli árváltoztatás jogát.

Raktárkészlet

Az oldalunkon található termékkatalógus kínálatából nem áll minden termék 24 órás, azonnali raktárkészleten. Ha a megrendelőt nem tudjuk raktárkészletről kiszolgálni, akkor az egyeztetés folyamán tájékoztatjuk a termék várható elérhetőségéről. Cégünket több hazai és külföldi Importőr és nagykereskedés szolgálja ki abroncsokkal. Ami 2-10 munkanapon belül általában elérhető, amit megrendelés esetén szállítunk a vásárlónak az egyeztetett időponton belül. Ez a szezonális termékek esetében (téli gumi-nyári gumi) eltérő lehet.

A vásárló elfogadja ezen feltételeket a rendelés leadásakor.

A garancia(jótállás)

Az Önökhöz postázott árú minőségi vizsgán esik át, mind a gyártó részéről, mind a Gumi 4 you Kft.. részéről. Ha mégis megtörténik, hogy valamelyik termékünk hibás, a törvényben szabályozott keretek között a garancia érvényesíthető.

Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. Az ettől eltérő garanciális idő az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.

A használat során bekövetkezett meghibásodásokra az árucikkhez mellékelt magyar nyelvű garanciajegyben leírtak az érvényesek.

Személy, kisteher és teherabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják.

Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Gumi 4 you Kft.. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garancia nem érvényes

·         Helytelen tárolás miatti hibákra,

·         A szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibákra.

·         Nem a rendeltetésnek megfelelő használat miatti hibákra pl.: normál traktorabroncs földmunkagépen történő használata,

·         A jármű vagy tartozékainak hibája által okozott hibákra pl.: hullámos kopás

·         Baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta hibák pl.: átszakadás külső sérülés miatt, „legyalogolt” abroncs, egyéb külső mechanikai sérülés,

·         Az abroncs túlterhelése miatti hibákra pl.: peremrobbanás, nyomatéktörés

·         javított abroncsokra,

·         gyors kopásra

Az eladó további szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 17/1991. (IX.10.)sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A garanciális igény bejelentése:

Gumi 4 you Kft

1047 Budapest Bem utca 2.

Tel: 061 272 09 11 Fax: 061 272 09 12 Mobil: +36 70 380 76 16 Mobil2: +36 70 320 42 31

E-mail: info@gumineked.hu  Web: www.gumineked.hu  www.ujpestgumi.hu

Cégjegyzék szám: Cg. 01-09-918881

Bejegyezve :2009.03.24

Pest Megyei Bíróság mint cégbíróság.

1064 Budapest Rózsa utca 79

A garanciális igényeket a Gumi 4 you Kft .-nél vagy más a Kft.-vel kapcsolatban álló forgalmazónál kell írásban bejelenteni.

A bejelentésnek tartalmaznia kell:

·         a bejelentő neve

·         az abroncs részletes adatai: méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám, maradvány csatornamélység,

·         a hiba leírása

·         a vásárlói számla sorszáma,

·         a használt járművön az abroncs felszerelési helyét.

Szavatosság

A törvényben előírtaknak megfelelően. Az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük, de mindkét esetben kérjük, hogy részünkre előzőleg postázzák vissza a terméket. Azokra a termékekre amelyre 1-év garancia van a szavatossági igény érvényesíthető, az alábbiak szerint.

- 2 év a szavatossági idő. 6 hónapig a kereskedőnek kell bizonyítani az árú vagy termék használhatóságát. 6 hónap után a vevőnek kell bizonyítani ha bármi gondja van az árúval vagy termékkel kapcsolatban.

A garanciális igény elbírálása

Az elbírálást a gumiabroncs importőr cég végzi. A jogos reklamációnak elismert abroncsot a Gumi 4 you Kft. A vevő kérésére, új abroncsra cseréli, vagy annak árát megtéríti.

A bejelentés időpontjában érvényes eladási árból a Gumi 4 you Kft. Az elismert reklamációs követelés illetve a maradvány csatornamélység arányában engedményt ad. A csatornamélység az abroncs legkopottabb részén a főcsatornában mérendő. A térítés összege az alábbi képlet szerint számítandó ki.

-Személyabroncs:

Térítés = aktuális ár X mért csatorna mélység ( pl.: 3 mm)-1,6 mm

eredeti csatorna mélység (pl.: 8 mm)

-Teherabroncs

Térítés = aktuális ár X mért csatorna mélység ( pl.: 8 mm) – 3 mm

eredeti csatorna mélység (pl.:15 mm)

- Mezőgazdasági abroncs

Térítés = aktuális ár X mért borda magasság (pl.: 16 mm ) – 3,8 mm

eredeti borda magasság ( pl.: 38 mm)

A reklamáció elbírálását a Gumi 4 you KFT „Reklamációs jegyzőkönyvben” rögzíti, amelyet később az igénybejelentő is megkap.

Ha a vevő az elbírálással nem ért egyet, akkor a vásárlás helyén kérheti a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményének beszerzését.

A vizsgálat költségét abban az esetben a vásárlónak kell megtéríteni, ha

·         a hiba rendeltetésellenes használat, helytelen kezelés, tárolás

·         elemi kár vagy erőszakos behatás miatt következett be.

Amennyiben a vásárló a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség véleményét nem tudja elfogadni, panaszaival bírósághoz fordulhat, igényét a kereskedővel szemben polgári peres eljárás keretében érvényesítheti.

Elállási jog(visszavételi garancia)

Rendelésétől a 17/1999.-es Kormányrendeletben rögzített elállási jog szerint eltekinthet, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül.

Ebben az esetben az eladó a kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb a visszaszolgáltatást követő harminc napon belül visszatéríti. A rendeléstől való elállást minél hamarabb jeleznie kell felénk levélben vagy e-mailben.

Az elállás során:

- előzőleg kell a terméket visszajuttatni az eladónak, minthogy a vásárló a vételárat visszakapta volna.

- A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli.

- Amennyiben az árucikk sérült, vagy viseltes állapotban van, az eladó kérheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet teljes szövegét itt olvashatja.

Az eladó felelősségvállalása

Az Gumi 4 you Kft. nem vállal felelősséget az elírási hibákért, az oldalon elhelyezett információk helyességéért, valóságtartalmáért. A Gumi 4 you Kft. fenntartja magának a jogot a Felhasználóval szemben, a szolgáltatás és a tartalom törlésére, szüneteltetésére bármilyen okból, előzetes értesítés nélkül, továbbá fenntartja a jogot bármilyen változtatásra, illetve a szolgáltatás és tartalom teljes körű vagy részleges megszüntetésére. A Gumi 4 you Kft. nem vállal felelősséget sem a látogatók sem a felhasználók irányában a tartalom egészére, vagy csak egy részére vonatkozó, akár előzetes értesítés nélküli szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításból vagy a változtatásokból keletkező károkért sem. Mivel a Gumi 4 you Kft. mint kereskedő lép fel az abroncsgyártók és a vásárló között, ezért nem vállal felelősséget, semmilyen olyan kárért amely a vásárlás után közvetlenül vagy közvetve a gumiabroncsokkal kapcsolatos műszaki meghibásodással, balesettel, töréskárral kapcsolatos. Ön kijelenti, hogy a harmadik személy által a Gumi  4 you Kft.-n keresztül nyújtott szolgáltatással kapcsolatos jogi és kártérítési vitákba nem vonja be az Gumi 4 you Kft.-t, és dolgozóit. Ezen ügyek intézése csak a gyártó és a vásárló hatáskörébe tartozik.

A vásárló felelősségvállalása

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik.

Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az ÁSZF-ben szereplő fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a Gumi 4 you Kft. számára. A Gumi 4 you Kft. ilyen esetben a többletköltség összegéről számlát állít ki.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül. A Gumi 4 you Kft. rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot ad, melyet a megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

Szerzői jog

Tilos a Gumi 4 you Kft. engedélye nélkül a nevet, képet, logot felhasználni minden olyan termékhez vagy szolgáltatáshoz amely nem tartozik a Gumi 4 you Kft.-hez, amely alkalmas az ügyfelek megtévesztésére, a Gumi 4 you Kft. vagy a internetes árúházaink nevének lejáratására. Az internetes oldalainkon található szöveges információk, képek, emblémák, tipográfiai és design elemek a szerzői jog hatálya alá esnek, tilos azokat az Gumi 4 you Kft. írásos engedélye nélkül sokszorosítani, terjeszteni vagy felhasználni.

Adatvédelem

Az internetes áruházaink bizonyos szolgáltatásainak igénybevételéhez a Felhasználónak személyes adatokat kell rendelkezésre bocsátania. Az internetes oldalakat működtető Gumi 4 you Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a Felhasználó bármilyen adatának rögzítése, kezelése előtt világos , figyelemfelkeltő és egyértelmű közléssel jelzi és tájékoztatja Önt az adatfelvétel módjáról , céljáról és elveiről. A Gumi 4 you Kft. vállalja, hogy a birtokába jutott adatokat a legteljesebb körű titoktartással kezeli és azokat másik félnek nem adja át, kivéve abban az esetben ha Ön valamely folyamat során ezt külön igényli . Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék futárszolgálattal történő házhozszállításához szükségesek.

Ahhoz, hogy a számlát ki tudjuk állítani és, hogy a csomagot a megfelelő címre el tudjuk juttatni, Önnek az alábbi információkat kell megadnia:

Vezeték és keresztnév (cégek esetében a cég ill. a kapcsolattartó személy neve) Cím,E-mail cím,Telefonszám,Postacím (ha eltér a megadott címtől)

Az adatokat kizárólag arra használjuk, hogy megrendelését teljesítsük, illetve ellássuk Önt a rendeléssel kapcsolatos információkkal, és esetenként akciós hírlevelet küldjünk Önnek.

Záró rendelkezések

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók. Cégünk betartja a rá vonatkozó etikai normákat.

Bármilyen fajta jogvita esetén a Gumi 4 you Kft. mint üzemeltető) székhelye szerinti hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.

Gumiabroncs használati utasítás Általános előírások a gumiabroncs használatára Általános tudnivalók

A jármű és az út közötti kapcsolatot egyedül a gumiabroncsok biztosítják Ezért nagyon fontos, hogy az abroncsok mindig a legjobb állapotban legyenek. A járműgyártók a gumiabroncsgyártók közreműködésével határozták meg, – minden használati körülményt figyelembe véve – hogy milyen gumiabroncsot kell a járműre felszerelni. Ettől eltérni gumiabroncs méret, konstrukció, terhelési vagy sebességkategória tekintetében csak szakemberrel történt konzultáció után szabad.

Feltétlenül szükséges, hogy a gumiabroncsok rendszeres időközönként – a járműgyártó előírása szerint – felcserélésre kerüljenek.

Gumiabroncsok belső légnyomása.

A biztonságos közlekedés szempontjából az egyik legfontosabb tényező, hogy a gumiabroncsokban lévő légnyomás mindig az előírt értéken legyen. A légnyomás értéke alapvetően befolyásolja az iránytartást, az egyenletes gördülést, a fékező- és vonóerő átadást és a futásteljesítményt.

Ha a jármű az előírtnál alacsonyabb nyomású gumiabroncsokkal üzemel, az, lényegesen megváltoztatja a jármű egyes menettulajdonságait, többek között a kanyarstabilitást, az oldalkúszási tulajdonságokat, a jármű alá- vagy túlkormányozottság tulajdonságait stb. Ezek együttes hatásaként a jármű vezetője adott esetekben – például erős oldalszél, kanyar, hirtelen irányváltoztatás stb. – bizonytalanná válik, és az is előfordulhat, hogy nem tud ura maradni járművének. Az alacsony nyomás az abroncs alkatrészeinek felmelegedéséhez vezet és az ez által okozott károsodás maradandó és akár gyors nyomásvesztést is, okozhat.

Ha az abroncs belső légnyomása magasabb az előírt értéknél, a gumiabroncs talajjal érintkező felülete lecsökken, ami ugyancsak lényeges hatással van a tapadási és egyéb menettulajdonságokra.

Az abroncsok légnyomását rendszeresen / kéthetente / ellenőrizni kell / pótkereket is / ! Ezeket az ellenőrzéseket mindig „hideg” abroncson kell elvégezni . Hidegnek tekinthető az abroncs, ha már 2-3 órája nem üzemelt, vagy ha csak 2-3 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel.

Fontos, hogy ne felejtsük el a szelepsapkák alkalmazását. A szelepsapka olyan legyen, amelyben van tömítés is, hogy biztosítsa a légzárást és védje a szelepet a szennyeződéstől.

Gumiabroncsok terhelése.

Sose terheljük túl az abroncsot! A gumiabroncs túlterhelésének – az élettartamra kifejtett káros hatásán túl – közelítőleg ugyanazok a következményei, mint az alacsony belső légnyomásnak. Ha bizonytalanok vagyunk, nézzük meg a jármű műszaki adataiban, mennyi a megengedett legnagyobb terhelés.

Kövessük azt az előírást, hogy ha a személyabroncsokat jobban megterheljük / közel a terhelhetőségi határhoz, 4-5 személy esetén /, akkor nagyobb nyomásra kell felfújni, mint normál terhelés / 2-3 személy / esetén. Nagymértékű túlterhelés hatására ugyanis megnő a gumiabroncs deformációja, emiatt a jármű éppúgy elveszti stabilitását, mint az alacsony belső nyomásnál, tehát különösen gyorsan végzendő vezetési manővereknél, például hirtelen irányváltoztatásnál, vagy éles kanyarban az abroncstapadási, valamint oldalkúszási tulajdonságainak romlása miatt a jármű vezetője ugyanúgy nem marad ura a járműnek, amint azt már az alacsony belső nyomásnál is leszögeztük.

Teherabroncsok és terepjáró abroncsok esetén szigorúan kövessük a terhelhetőségi táblázatok előírásait / ezek ugyanis előírják, hogy milyen terhelés, esetleg sebesség esetén milyen nyomást kell alkalmazni /.

Gumiabroncsok le- vagy felszerelése

A gumiabroncsok le- vagy felszerelését mindig csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

Kerekek kiegyensúlyozása.

Igen fontos követelmény a gumiabroncsok felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása. Minden forgó testnek – a nem teljesen anyageloszlás miatt – van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását.

Ezt csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

A gumiabroncs szemrevételezése

Amellett, hogy a gumiabroncsot a helyes nyomáson üzemeltetjük, az alábbi pontokban leírt ellenőrzésekkel megakadályozhatjuk a gumiabroncs felesleges leszerelését vagy idő előtti tönkremenetelét.

1.      Ha a futómintázatba szorult köveket nem távolítjuk el, ezek egyre mélyebbre hatolnak és eljutnak a karkaszig, ahol annak tönkremenetelét és nyomásvesztést okoznak.

A rendkívüli balesetveszélyessége miatt külön kell szólni az ikerszerelésű abroncsok közé beszorult idegen tárgyakról, kövekről. Ezek ugyanis a centrifugális erő hatására kirepülhetnek és betörhetik a követő jármű szélvédő üvegét és sérüléseket okozhat.

Ezért minden járművezetőnek – saját érdekében is – kötelessége, hogy figyelmeztesse azt a gépkocsivezetőt, akinek kocsiján az ikerkerekek között idegen tárgyat, követ észlel!

2.      A gumiabroncs felületére került olaj, üzemanyag festék, illetve egyéb vegyi anyagok tönkretehetik az abroncs gumianyagát. / pl. olajtól megduzzadhat a futógumi, és akkor csökkenhet a csatornamélység és a tapadás / Ilyen esetben ajánlatos a gumiabroncsot bő mosószeres vízzel azonnal lemosni.

3.      Rendszeresen ellenőrizzük a futókopást. A szabálytalan kopás gyakran a jármű mechanikai hibáját jelzi –rossz beállítások / tengelyek párhuzamossága, kerekek összetartási szöge, kerekek dőlésszöge, a kerékfelfüggesztés és a lengéscsillapítók holtjátéka, a fékek, a fékdob ovalitás, az alváz kerék melletti alkatrészei, a kormányszerkezet kotyogása, stb. / Az első kerekek rossz geometriája például szabálytalan kopást okoz, és ez csökkenti az abroncs futásteljesítményét, de rontja a kormányzási tulajdonságokat és ezzel a közlekedés biztonságát is. Ha ilyennel találkozunk, ajánlatos a tengelyek és a kerekek beállítását szakműhelyben ellenőriztetni és beállítatni a műszaki előírásoknak megfelelően.

4.      Minden gumiabroncs gyorsabban kopik, ha nagy sebességgel, éles kanyarokban, gyakori fékezéssel és gyorsítással fut, gyakran fut rossz utakon. A gödrökkel, kövekkel vagy más éles tárgyakkal teli út tönkreteheti az abroncsot, úgyhogy az ilyen utakon óvatosan haladjunk és mielőtt normál / az országúton szokásos / sebességgel megyünk, vizsgáljuk meg az abroncsokat, nem sérültek-e meg.

5.      Ne hajtsunk fel gyorsan a járdára hegyes szögben és kerüljük az erős ütődést a járdaszegélyhez. Ez belső sérülést okozhat az abroncsban és később nagy sebességnél a gumiabroncs felrobbanásához, vezethet. Ha szükséges, akkor derékszögben és lassan hajtsunk fel a járdára.

6.      Ha olyan hibákat fedezünk fel, mint például hólyagok, szakadások, vágások, a karkasz kordjait láthatóvá tevő behatolás, vagy arra utaló jelet találunk, hogy az abroncs nagy ütést kapott, melynek következtében fennállhat a belső sérülés veszélye, abban az esetben a gumiabroncsot a lehető leghamarabb le kell szerelni és szakműhelyben szakemberrel meg kell, vizsgáltatni. Így csökkenthető annak a valószínűsége, hogy a sérülés az üzemeltetés közben megnő, vagy hogy az abroncs tönkremegy a behatoló víznek és az út porának hatására. Így a korai leszerelés megnöveli az abroncs sikeres javításának lehetőségét.

7.      A csatornamélység mindig legyen elég ahhoz, hogy az abroncs megfelelően viselkedjen nedves és száraz úton.

Csatornamélység autótípusok szerint

Magyarországon a jelenleg érvényes előírások - 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet – alapján a minimális csatornamélység a teljes felületen mérve:

Autó típus

Nyári gumi mintamélység [mm]

Téli gumi mintamélység [mm]

személyautó abroncsoknál

1,6

1,6

teherautó abroncsoknál

3,0

3,0

nemzetközi személyszállításban résztvevő autóbuszoknál

5,0

5,0

A gumiabroncsok javítása

Minden rendellenességet meg kell mutatni szakembernek, hogy eldöntse, szükséges-e és lehetséges-e a javítás!

Csak szakember javíthat abroncsot!

Az abroncsgyártó nem vállal felelősséget a javítás megvalósíthatóságával és annak minőségével kapcsolatban!

A javított abroncsokra, azok viselkedésére és futásteljesítményére már nem vonatkozik a gyártó garanciája!

Gumi 4 you Kft Budapest 201012.07

1. Melléklet A 17/1999.sz Kormány rendelet

Jogszabályi feltételek 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

 

A


 

Kormány a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fvtv.) 55. §-ának e) pontjában


 

foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

 

1. § (1) A rendelet hatálya arra a szerződésre


 

terjed ki, amelyet gazdálkodó szervezet vagy magyarországi fióktelepe útján külföldi székhelyű vállalkozás


 

(a továbbiakban együtt: gazdálkodó szervezet) és fogyasztó köt egymással a gazdálkodó szervezet


 

áruértékesítő, illetve szolgáltató tevékenységi körében kizárólag egy vagy több távközlő eszköz használata


 

útján (távollevők között kötött szerződés).

 

(2) A rendelet akkor alkalmazható, ha külön jogszabály a


 

rendelet hatálya alá tartozó szerződésről eltérően nem rendelkezik.

 

(3) A rendelet hatálya nem terjed ki:


 

a) a pénzügyi szolgáltatási és a kiegészítő pénzügyi szolgáltatási, a biztosítási és a biztosításközvetítői,


 

a befektetési szolgáltatási és a kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatos


 

szerződésre, valamint az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári és a nyugdíjpénztári szolgáltatásokkal


 

kapcsolatos szerződésre;

 

b) automatából történő értékesítésre;

 

c) nyilvános távbeszélő állomás


 

igénybevétele útján a távbeszélő szolgáltatást nyújtó szervezettel kötött szerződésre;

 

d) az építési


 

szerződésre;

 

e) ingatlan tulajdonjogának vagy ingatlanra vonatkozó más jog megszerzésére irányuló


 

szerződésekre, kivéve a bérleti szerződést;

 

f) az árverésen kötött szerződésre.

 

(4) A mindennapi


 

fogyasztásra szolgáló áruk rendszeres házhoz szállítására vonatkozó szerződésre kizárólag a 7. § (2)-(3)


 

bekezdése, a 8-11. § alkalmazható, az utazási szerződésre és az ingatlanok időben megosztott használati


 

jogának megszerzésére irányuló szerződésre pedig kizárólag a 9. § alkalmazható.

 

(5) E rendelet


 

alkalmazásában távközlő eszköz: bármely eszköz, amely alkalmas a felek távollétében - szerződés megkötése


 

érdekében - szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli


 

nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon,


 

az automata hívókészülék, a rádió, a videotelefon, videotex (mikroszámítógép képernyővel) billentyűzettel


 

vagy érintőképernyővel, az elektronikus levél (e-mail), a távmásoló (telefax) és a televízió.

 

2. § (1) A


 

gazdálkodó szervezet a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni:

 

a) a


 

gazdálkodó szervezet cégnevéről (nevéről), székhelyéről (lakóhelyéről), a külön jogszabályban meghatározott


 

nyilvántartásba vételi számáról, adószámáról és telefonszámáról;

 

b) a szerződés tárgyának lényeges


 

tulajdonságairól;

 

c) az ellenszolgáltatásról, beleértve az ellenszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb fizetési


 

kötelezettséget is;

 

d) szükség szerint a szállítás költségéről;

 

e) a fizetés, a szállítás vagy a


 

teljesítés egyéb feltételeiről;

 

f) az elállás jogáról (4-5. §);

 

g) a távközlő eszköz használatának


 

díjáról, ha azt az alapdíjtól eltérően állapítják meg;

 

h) az ajánlati kötöttség idejéről;

 

i) a szerződés


 

legrövidebb időtartamáról olyan esetben, amikor a szerződésben foglaltak teljesítésére folyamatosan vagy


 

ismétlődően kerül sor.

 

(2) A gazdálkodó szervezet az (1) bekezdés szerinti tájékoztatási kötelezettségnek


 

egyértelműen, közérthetően és pontosan, az igénybe vett távközlő eszköznek megfelelő módon köteles eleget


 

tenni.

 

(3) Ha a gazdálkodó szervezet telefonon tesz szerződéskötésre ajánlatot a fogyasztónak, annak


 

kezdetekor köteles közölni legalább cégnevét (nevét), székhelyét (lakóhelyét) és telefonszámát, valamint a


 

fogyasztó figyelmét kifejezetten fel kell hívnia szerződéskötésre irányuló szándékára.

 

3. § (1) A


 

gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztót a szerződés megkötése előtt kellő időben, de legkésőbb a szerződés


 

megkötésekor a 2. § (1) bekezdésének a)-f) pontjában foglaltakról írásbeli tájékoztatóval vagy más, a


 

szóbeli tájékoztatást megerősítő dokumentummal (a továbbiakban együtt: írásbeli tájékoztató) ellátni.

 

(2)


 

Az írásbeli tájékoztatónak az (1) bekezdésben előírtakon felül tartalmaznia kell:

 

a) a 4. § szerinti


 

elállási jog gyakorlásának feltételeit, módját és következményeit, ideértve a 4. § (5) bekezdésében, a 6.


 

§-ban és a 7. § (3) bekezdésében foglaltakat, továbbá azt az esetet is, amikor a fogyasztót az 5. § alapján


 

az elállás joga nem illeti meg;

 

b) a gazdálkodó szervezet azon telephelye (fiókja) vagy egyéb szervezeti


 

egysége címét, ahol a fogyasztó kifogásait érvényesítheti;

 

c) a szavatosság, illetve a jótállás


 

feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatás (alkatrészellátás,


 

javítószolgálat) biztosítását;

 

d) a szerződés megszüntetésének lehetőségét, ha az határozatlan időre szól,


 

vagy tartama az egy évet meghaladja.

 

(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltak nem alkalmazhatóak távközlő


 

eszköz útján egyetlen alkalommal nyújtott olyan szolgáltatás esetében, amelynek ellenértékét a távközlő


 

eszköz üzemeltetője részére kell megfizetni. A fogyasztót azonban ilyen esetben is tájékoztatni kell a


 

gazdálkodó szervezet (2) bekezdés b) pontjában meghatározott címéről.

 

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől


 

nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

 

(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve


 

gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte,


 

feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

 

(3) Ha a


 

gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás


 

jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától


 

számított három hónapon belül gyakorolhatja.

 

(4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben


 

meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos


 

határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.

 

(5) A gazdálkodó szervezet köteles a


 

fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül


 

visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási

Vissza


 
 

Abroncsok gyártók szerint:

Alceed | Antares | Aoteli | Aplus | Apollo | Atlas | Aurora | Barum | BARUM TGK A | BFGOODRICH | Boto | Bridgestone | BRIDGESTONE TGK A | Catchpower | Comforser | Constancy | Continental | CONTINENTAL TGK A | COOPER | Dayton | Debica | Dunlop | DUNLOP TGK A | Eced | EGYÉB | EGYÉB TEHERABRONCS | ETERNITY | Falken | FALKEN TGK A | FIRENZA | Firestone | FIRESTONE TGK A | First Stop | Fortuna | FORTUNE | Forward | Fulda | FULDA TGK A | FUTÓZOTT TGK | Gerutti | GOALSTAR | Goform | GOODRIDE | Goodyear | GOODYEAR TGK A | Gripmax | GT Radial | Haida | Hankook | HANKOOK TGK A | Imperial | INFINITY | INFINITY TGK A | Jinyu | Joyroad | KAMA | Kingrun | Kingstar | Kleber | Kormoran | KORMORAN TGK A | Kumho | KUMHO TGK A | Lanvigator | LAUFENN | Leao (Linglong) | Linglong | Marshal | Mastercraft | Maxtrek | MAXXIS | MENTOR | Michelin | MICHELIN TGK A | Minerva | MOMO | Mudster | NANKANG | Nexen | Nokian | Opals | Pirelli | PIRELLI TGK A | Point S | Points | PRESTIVO | RAPID | ROADSTONE | Rosava | ROTALLA | SAETTA | SAILUN | Sava | SAVA TGK A | Seiberling | Semperit | SEMPERIT TGK A | Sonny | SPEC.ATV,QUAD | SPORTIVA | STARFIRE | STRIAL | SUMITOMO | Sunitrac | Sunitrack | Sunny | Superia | Tecar | Tianfu | TORQUE TGK A | TOYO | Triangle | Tristar | Uniroyal | Victorun | VLI | Voltyre | Vredestein | Wanli | Winda | Xterrain | Yokohama | Zeetex | ZETUM
Nyári gumi | Téli gumi | Négyévszakos gumi | Személy | Kisáruszállító | Motorkerékpár | Terepjáró | Használt is | Akciós | Klímatöltés | Fenijavítás | Futómű szervíz/állítás | Fékjavítás | Vizsgáztatás, vizsgára felkészítés | Autodiagnosztika | Autójavítás | Autó klíma javítás | Kerekek szezonális tárolása | Használtgumi értékesítés | Akkumulátor értékesítés | Váltóméret számoló | Új gumiabroncs értékesítés | Gumiszerelés | Kátyúgarancia

Alkatrészek:

Akkumulátor | Defekt stop | Kerékanya | Kerékcsavar | Kerékőr | Motorolaj | Nyomtávszélesítő: